Tips en trucs‎ > ‎

Voor leden: hoe je een album maakt voor de pagina Ledenfoto's

Onder de menuknop Foto's hebben we onder meer de pagina Ledenfoto's staan.
Op deze pagina staan de links van de leden naar een eigen album in hun Google Foto's-account.

Hier lees je hoe je zo'n album maakt en deelt.

Een album maken en delen

1. Maak een album met de naam: Foto's <jouw naam> op de fotoclubsite, bijvoorbeeld: "Foto's Piet op de fotoclubsite".
  2. Zet hierin de foto's die je aan de mensen wil laten zien.
  3. Klik rechtsboven op het Delen-symbool (<).
  4. Klik in het venster dat nu verschijnt op [Link ophalen].

5. Je ziet een link verschijnen met rechts ervan de tekst "Kopiëren". Klik daarop. De link zit nu in het geheugen van de computer.

6. Klik rechts boven op de drie puntjes, en dan op [Deelopties].
  7. Je ziet dit scherm. Zorg dat de knoppen net zo staan als hieronder:

8. Als je klaar bent, klik je op het kruisje rechtsboven in dit venstertje.
  9. Je bent nu klaar. Het enige wat je nog moet doen is de link (die in het geheugen staat) naar de fotoclub mailen.
  10. Maak een mailtje naar fotoclubtiendeveen@gmail.com.
  11. Zet er een onderwerp in (bijvoorbeeld: "link naar mijn album").
  12. Klik een keer in het tekstgedeelte van het mailtje en plak dan de link in de mail. Dit kan op twee manieren: druk op Ctrl-v of rechtsklik met de muis en linksklik dan op [Plakken].
  13. Verstuur het mailtje.
  14. Klaar.
Je kunt altijd foto's toevoegen, bewerken en verwijderen. Iedere verandering in het album is direct zichtbaar op de website van de fotoclub. Handig!
Tip: zet maximaal twaalf foto's in het album. Dat is een mooi aantal om een indruk te krijgen van je stijl en interesses en niet zo veel dat het gaat vervelen.