Tips en trucs‎ > ‎

Werken met Google

Er zijn talloze manieren om je foto's te beheren, te bewerken en te verspreiden.
Je kunt er programma's voor kopen als Adobe Lightroom, of gratis programma's voor installeren als Gimp en Picasa, maar je kunt het tegenwoordige ook allemaal (gratis) op Internet doen.

De Fotoclub Tiendeveen wil mensen niet op kosten jagen, en wil proberen om het voor alle leden zo gemakkelijk mogelijk te maken om hun eigen fotoalbums op te zetten, zelf foto's te bewerken en om de foto's alleen te delen met de mensen met wie je dat wilt.

Google biedt voor al deze zaken een mooie oplossing: Google+.

In het kort komt het hier op neer:
  1. Je gebruikt Google Chrome als webbrowser. Het kan ook met Firefox, Safari en Internet Explorer, maar Google-producten werken het beste samen met Chrome. Sommige handelingen kun je zelfs alleen in Chrome doen. Je kunt Chrome gebruiken in Windows, op een Apple computer, in Linux en zelfs op tablets en smart phones.

2. Je maakt een Google-account aan. Je kunt dit combineren met een Gmail-adres, maar je kunt zo'n account ook koppelen aan jouw 'gewone' e-mailadres. Deze video legt uit hoe je een Google-account aanmaakt.

3. Je activeert Google+. Hiermee kunt je backups maken van foto's op je PC, op fotokaartjes en op je mobiel. Verder kun je via Google+ foto's en zelfs hele albums delen met anderen. Hierover komen nog video's.

De fotoclub heeft een eigen Google+ pagina met daarop albums die voor iedereen, of alleen voor leden zichtbaar zijn.

Op deze Youtube-pagina verschijnen video's over het gebruik van Google en Google+